راز حافظه برتر: کم خوری!
پژوهشگران دریافتهاند که رژیمهای غذایی کمکالری در تقویت حافظه افراد سالمند تاثیرگذار است.
همیشه گفتهاند که مصرف کالری کمتر در رژیم غذایی، به سلامت و همچنین داشتن اندامی مناسب کمک میکند؛ اما تحقیقات جدید میگوید که حافظه پدربزرگها و مادربزرگها را هم میتواند تقویت کند.
تحقیقی که به مدت سه ماه بر روی عدهای از افراد مسن انجام گرفته، نشان داده است که کاهش کالری مصرفی روزانه، باعث تقویت حافظه و کاهش غلظت انسولین در خون میشود.
تحقیقات قبلی که حول همین موضوع و اثرات مصرف کم کالری انجام شده بود، نتایج مختلف و مبهمی داشت. کاهش ابتلا به بیماریهای عصبی، توقف از دست رفتن حافظه، افزایش طول عمر و همچنین کاهش خطر بیماریهای قلبی از جمله نتایج بدستآمده بود؛ اما هیچکدام از آنها نتوانست اثر بهبود دهندهای را بر روی حافظه انسان ثابت کند.
اما حالا اگنس فلوئل، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه مونستر آلمان، به همراه همکارانش این ابهام را رفع کردهاند. آنها گروهی ۵۰ نفره از افراد سالمند را مورد مطالعه قرار دارند. این ۵۰ نفر به سه گروه تقسیم شدند: گروه اول رژیم غذایی خاص خودشان را طی مدت مطالعه حفظ کردند، گروه دوم میزان مصرف کالریشان را کاهش دادند و گروه سوم، اسیدهای چرب اشباعنشده بیشتری را در مدت مطالعه مصرف کردند (این اسیدها در غذاهایی مثل ماهی و زیتون یافت میشوند). شرکتکنندگان در این تحقیق به طور میانگین، سنی بالای ۶۰ سال داشتند و در میان آنها هم افراد چاق حضور داشتند و هم افرادی با وزن طبیعی.پس از گذشت سه ماه، کسانی که در گروه کالری کمتر بودند، ۲۰درصد بیشتر از دو گروه دیگر توانستند فهرستی از کلمات را به خاطر بسپارند. یعنی ۱۲.۵ کلمه نسبت به ۱۰.۵ کلمه. فلوئل میگوید که این اختلاف دوکلمه ای ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما ما داریم در مورد افراد بالای ۵۰ سال صحبت میکنیم که دوکلمه هم برایشان دوکلمه است. این مطالعه در مجله «پیشرفتهای آکادمی ملی علوم» امریکا نیز منتشر شده است.
ادامه مطلب ...