اخبار و اطلاعات روز دنيا صرفه جویی سالانه 12 میلیون دلار با تولید سرسوزن داخلیوزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صرفه جویی سالانه 12 میلیون دلار با بهره برداری از خط تولید 7 محصول یکبار مصرف پزشکی در کارخانه آوا پزشک شهرستان آشتیان خبر داد.
دکتر وحید دستجردی،وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این سرنگ ها با یک سوم قیمت مشابه سرنگ های خارجی وارد بازار می شود و این برای بیماران انسولینی که گاهی در یک روز 6 بار تزریق می کنند مفید خواهد بود و منجر به کاهش هزینه درمان از جیب مردم می شود. وی با اعلام اینکه هم اکنون 85 درصد تجهیزات پزشکی یکبارمصرف در داخل کشور تولید می شود اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده می توانیم 100 درصد نیازهای داخلی به تجهیزات پزشکی یکبار مصرف را در داخل کشور تولید کنیم. گفتنی است؛ در مراسم آغاز به کار خط تولید تجهیزات پزشکی یکبار مصرف در شرکت آواپزشک آشتیان 7 محصول جدید رونمایی شد و در این مراسم دکتر سلطان خواه، معاون علمی رئیس جمهور و مهندس شعبانی فر استاندار استان مرکزی نیز حضور داشتند. بیماری نوروز چیست؟بیماری نوروز عارضه ای است که ناشی از اختلالات شخصیتی در افراد می باشد.
دکتر سیما فردوس، متخصص روانشناسی گفت: نوروز گروهی از بیماری روانی است که نسبت آن بر بیماری سایکوز خفیف تر است. وی اظهار داشت: در این عارضه بخشی از شخصیت بیمار آسیب دیده تا حدی که خود فرد از وخامت بیماری مطلع و برای درمان به پزشک مراجعه می کند. فردوس با بیان اینکه علت بیماری را باید در محیط جستجو کرد افزود: این اختلال شخصیتی را باید در نوع ارتباط فرد با خانواده ناکامی در اهداف، چیزهایی که افراد از دست داده اند جستجو کرد. وی اذعان داشت: از انواع این بیماری می توان به افسردگی و ترس های مرضی اشاره کرد امکان ابتلا عارضه در تمام سنین از کودکان تا بزرگسالان است. وی خاطرنشان کرد: بیماری نوروزی نقطه مقابل سایکوز می باشد در عارضه سایکوز کل شخصیت فرد دچار اختلال می شود. خیلی وقت ها می بینید پدر و مادرها برای دلداری دادن و تشویق فرزندشان به تزریق آمپول می گویند " مثل نیش پشه ست ، اصلا دردش رو نمی فهمی" حالا به نظر می رسد که این عبارت کلیشه ای در حال تعبیر شدن است. ما همیشه به دنبال جدیدها هستیم اما شاید بد نباشد که بعضی وقتها از قدیمی ترین ابزارها هم یادی بکنیم. سه سال پیش عده ای از باستانشناسان در مصر قطعاتی شبیه انگشتان مصنوعی پا پیدا کردند که کاربرد آن برایشان مشخص نبود و معلوم نبود که این پروتزها تنها برای زیبایی و پوشاندن نقص عضو استفاده می شدند یا واقعا کاربرد کمک طبی هم داشته اند؟ به روز رسانی: این خبر بعد از برگزاری کنفرانس ناسا با اطلاعات بیشتر تکمیل شده است. امشب قرار است اعلام شود آنها در دریاچه ای به نام Mono Lake در کالیفرنیای آمریکا نوعی باکتری کشف کرده اند که دارای DNA با ساختاری متفاوت است. چیزی که تا به حال در حد تئوری مطرح بوده اما حالا کشف شده است. این باکتری در ساختار دی ان ای خودش به جای فسفر از آرسنیک استفاده می کند. تمام موجودات زنده روی زمین از ۶ ماده اصلی تشکیل شده اند: کربن، هیدورژن، نیتروژن، اکسیژن، فسفر و گوگرد. تمام موجودات این کره از کوچکترین باکتری گرفته تا انسان و یک نهنگ بزرگ در دریا از یک ساختار ژنتیکی یکسان استفاده می کنند و DNA همه یک ساختار بیولوژیکی دارد. اما این یکی که تصاویرش را می بینید متفاوت است و قوانین فعلی را شکسته. این باکتری از آرسنیک درست شده، چیزی که کاملا غیرممکن به نظر می آمده. ناسا نام اش را GFAJ-1 گذاشته و قادر است از آرسنیک که یک ماده سمی محسوب میشود برای ساخت DNA، RNA پروتئین و غشای سلولی استفاده کند. این کشف همانقدر که برای زیست شناسان فوق العاده است، برای ما هم بسیار با اهمیت محسوب میشود. چرا که درک ما را از حیات تغییر میدهد و به قول ناسا، کشف جدید تعریف زندگی را گسترده تر کرده است. ناسا می گوید این کشف روش ما را در گشتن به دنبال موجودات زنده در دیگر کرات هم تغییر خواهد داد چرا که حالا می دانیم ممکن است شکل حیات در جاهای دیگر به گونه ای دیگر تعریف شده باشد. محققین ژاپنی آلياژی از آهن ساخته اند که علاوه بر دارا بودن قابليت ارتجاعی، از استحکام ویژه ای نیز بر خوردار است.
قابلیت تورق و فرم دهی ویژه اين آلیاژ به گونه ای است که محققین می گویند از این آلياژ می توان در اعمال جراحی پيچيده قلبی و مغزی و همچنین بازسازی ساختمان های زلزله زده استفاده نمود.
در حال حاضر از آلياژ نیکل و تیتانیوم برای ساختن لوله هایی که بتوانند رگ های خونی قلب را باز نگه داشته و از انسداد آنها جلوگیری کنند، استفاده می شود. اما ضخیم تر بودن لوله ها از قطر رگ های خونی مغز، امکان استفاده از آنها را برای اعمال جراحی مغز غيرممکن ساخته است.
به گفته محققین ژاپنی، استحکام آلياژ ساخته شده دو برابر آلیاژ نیکل و تیتانیوم است. همچنین قابلیت ارتجاعی آن امکان ساخت لوله ای با قطر کمتر را فراهم می آورد که مشکلات جراحی را مرتفع ساخته و امکان استفاده از آن را علاوه بر قلب، برای مغز نيز مهیا می کند.
در کنار کاربرد پزشکی، در حجم انبوه می توان از این آلياژ برای باز سازی ساختمان های زلزله زده نيز استفاده کرد. گفته می شود که این آلیاژ می تواند ساختمان ها را دوباره به شکل هندسی اولیه شان برگرداند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای پانسمان کردن زخم و يا جراحتی از چسب زخم استفاده کنيد. اما با پوشيده شدن سطح جراحت توسط چسب از وضعيت آن با خبر نيستيد و نمی دانید که آیا زخم رو به بهبود است و يا در حال عفونی شدن.
محققین انجمن EMFT مونيخ، یک چسب هشدار دهنده عفونت ابداع کردند که می تواند وضعيت زخم را با تغيير رنگ خود بيان کند. اين برچسب هشدار دهنده با اندازگیری PH پوست بدن انسان می تواند شرايط عفونی و یا غير عفونی زخم را تشخيص دهد.
در حالت عادی PH پوست بدن انسان 5 است. اگر PH به 6.5 یا 8.5 افزایش يابد، نشانه ای از عفونت زخم است و برچسب با تغيير رنگ خود به بنفش اعلام خطر خواهد کرد.
البته نمی توان گفت که این برچسب می تواند خیلی هم کاربردی باشد. از آنجايی که زخم های عمیق دارای ریسک عفونت بالایی هستند، معمولا توسط چندین لايه پانسمان، باند پیچی می شوند. پس استفاده از این برچسب و تغيير رنگ آن در زير چندین لايه پانسمان چندان محسوس نيست.
از طرفی بدن انسان خود دارای بهترین سيستم هشدار دهنده عفونت است. با علائم بالینی از قبیل تب می توان به عفونت زخم ها و جراحت ها پی برد. اما خوبی این ایده این است که هزینه تولیدش پایین و برای زخم های سطحی کاربردی است. آخرین مطالب موضوعات پيوندها |
|||
|